nl | en

FAQ

Hallo alles goed

Algemeen

Wat is de Artivelo ontwerptool

Met de Artivelo ontwerptool kun je stuurdoppen met een eigen foto / tekening / ontwerpen en thuis laten bezorgen. Bij Artivelo hoef je geen account aan te maken, je kunt direct aan de slag. 

Welke kwaliteit kan ik verwachten?

De stuurdoppen zijn gemaakt van hard plastic en zijn verkrijgbaar in de kleur zwart. Met onze professionele UV inktjet printers wordt uw ontwerp direct op de stuurdop geprint. Deze speciale UV inkt is krasbestendig en en is niet vatbaar voor verkleuringen die veroorzaakt worden door bijvoorbeeld zonlicht.

Waarom is mijn ontwerp afgekeurd?
Hiervoor verwijzen wij je graag naar onze voorwaarden, een ontwerp moet aan bepaalde eisen voldoen.
Wat is de leveringsprocedure van een eigen ontworpen stuurdop?
Binnen 2 werkdagen na je bevestigde bestelling wordt de persoonlijke set stuurdoppen naar je verstuurd. Het pakketje wordt via de ‘normale’ post verstuurd en past gewoon door de brievenbus. Zodra je je bestelling hebt ingediend, kan deze niet meer gewijzigd of geannuleerd worden. 
Welke betaalvormen zijn er mogelijk?
Je kunt betalen via iDeal. iDeal is een beveiligde omgeving waarin je betaling direct verwerkt wordt. 
Na ontvangst van je betaling, wordt je order in behandeling genomen. 
Kan ik mijn bestelling op een ander adres laten bezorgen
Ja, in dat geval kun je direct bij je bestelling aangeven dat je wilt laten bezorgen op een ander adres dan het factuuradres. Als je de stuurdoppen aan iemand cadeau wilt doen, is het ook mogelijk een andere tenaamstelling te gebruiken. Let op! Als je je bestelling al hebt ingediend, is het niet mogelijk het afleveradres alsnog te laten wijzigen.
Kan ik mijn persoonlijk order retouneren
Het is niet mogelijk de gepersonaliseerde stuurdoppen om te ruilen of retourneren, omdat het gaat om een ‘custom made’-product. 
Als jouw set stuurdoppen beschadigd is verstuurd of bedrukt met een verkeerd ontwerp, vragen wij je je referentienummer naar ons te e-mailen ([email protected]).
Mag ik meerdere items bestellen
Ja, nadat u een ontwerp hebt afgerond kunt deze in de winkelwagen plaatsen en een nieuw ontwerp starten. Nadat u bent uitgewinkeld kunnen alle producten in één keer worden afgerekend. 
Kan ik mijn bestelling wijzigen of annuleren
Nee, het is niet mogelijk wijzigingen door te voeren in een bestelling of je bestelling te annuleren.
Hoe kan ik mijn ontwerp uit de galerij halen
Hiervoor kunt u een e-mail naar ons versturen ([email protected]) onder vermelding van het ordernummer. Dit ordernummer heeft u van ons in de bevestigingsemail ontvangen. Onze medewerkers verwijderen uw ontwerp vervolgens uit de Galerij.
Waarom werkt de ontwerptool niet
Houd er rekening mee dat de ontwerptool alleen werkt met browsers na 2001. 
Ik heb mijn order na 1 week nog steeds niet ontvangen. Wat nu?
Indien je je order na meer dan 1 week nog niet hebt ontvangen, dan zou het kunnen zijn dat je ontwerp is afgekeurd (zie voorwaarden). In dat geval heb je van ons een e-mail ontvangen op het emailadres dat u heeft ingevuld bij de bestelling. Heb je geen e-mail ontvangen met betrekking tot het ontwerp van je gepersonaliseerde stuurdoppen dan kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice ([email protected]). Vermeld hierbij altijd je ordernummer.
Copyright 2018 YourCase All Rights Reserved